Jdi na obsah Jdi na menu
 


LEKTOR


        Bc. Helena Čandová


Naučím Vás snadno, dobře a rychle všemu, co budete pro práci účetní/ho skutečně potřebovat. Ve výuce se zaměřuji na logickou posloupnost, účelnost, kladu důraz na postup od jednoduchého po složitější. Snažím se vcítit se do role studenta a nechávám dostatek prostoru, aby student probíranou látku přijal. Každé nové téma začínáme od podstaty toho co už známe a postupně nabíráme další informace. Při výuce jsme stále v dialogu. Společně uvažujeme nad tím... co se stane, když... Studenti si sami hledají logiku věci a správnou odpověď. Každý student potřebuje svůj čas. Je nutné hodně cvičit a opakovat princip Má dáti/Dal, mít jistotu v pojmech Aktiva, Pasiva, Náklady, Výnosy.

V kurzech se snažím udržovat dobrou náladu, aktivní komunikaci a přátelskou atmosféru. Předcházím tak obavám studentů se na cokoliv zeptat a nepřipadat si "hloupě". Záměrem kurzu je praktická stránka účetnictví. Studenty naučím to, co musí zvládnout a znát jako účetní, co od účetních vyžaduje majitel společnosti, co finanční správa a úřady.

Účetnictví se věnuju od roku 1998, kdy jsem založila živnost v oboru účetnictví. Stále externě vedu kompletní agendu podnikatelů se zaměřením na malé a střední podnikání. Od roku 2010 pořádám a vyučuji kurzy účetnictví. V roce 2012 jsem získala akreditaci MŠMT pro vzdělávání rekvalifikačních kurzů účetnictví. V roce 2013 jsem založila právnickou osobu Hc-účto s.r.o., se zaměřením na činnost účetních poradců, vedení účetnictví a pořádání vzdělávacích kurzů. Věnuji se doučování a přípravě studentů k maturitě, zkouškám a přijímačkám.

Vysokoškolské pedagogické vzdělání jsem vystudovala přímo v oboru Učitelství praktické přípravy ekonomických předmětů. Ekonomické středoškolské vzdělání jsem studovala v oblasti Podnikání v oborech obchodu a služeb. Na obou školách s prospěchem výborným.